همه چیزی که درباره واکس خودرو باید بدانید

همه چیزی که درباره واکس خودرو باید بدانید

بهرام خودرو: واکس زدن راهی برای نگهداری مناسب از بدنه خودرو در برابر عوامل و فاکتور هایی است که خواه یا ناخواه بر روی بدنه ماشین اثر می گذارند و در گذر زمان منجر به فرسایش می شوند. آیا واکس زدن خودرو ضروری است؟ چطور باید خودرو را واکس زد؟ هر چند وقت؟ چگونه؟ با بهرام خودرو همراه باشید تا شما را با هر آنچه که نیاز هست در رابطه با واکس خودرو بدانید آشنا کنیم.

چرا باید بدنه خودرو را واکس زد؟

هدف اصلی از واکس زدن، محافظت از بدنه خودرو است. با واکس لایه ای میان سطح بدنه خودرو و محیط بیرون قرار می گیرد، بنابراین تماس مستقیم ذرات کثیف موجود در هوا، گرد و خاک، اشعه فرابنفش خورشید و رطوبت با رنگ و بدنه خودرو به حداقل خواهد رسید. آب و رطوبت حتی آب باران شامل آلاینده هایی هستند که با نفوذ به رنگ بدنه رفته رفته آن را از بین می برند. بهترین راه برای این که مطمئن شوید آب آسیبی به بدنه وارد نمی کند، استفاده از واکس هایی است که بدنه خودرو را هیدروکربنیک یا همان ضد آب می کند. با نگاهی به ویدئوی زیر این مسئله را بهتر متوجه خواهید شد، سمت چپ واکس زده شده و آب را به سرعت پس می زند درحالی که آب در قسمت راست که عاری از واکس است مدت ها باقی می ماند.

ماشین واکس کاری شده دیگر جایی برای دوده، حشرات و آلودگی های هوا نخواهد بود بنابراین نیازی به شستشوی مداوم و اساسی خودرو نیست. اگر به شکل زیر دقت کنید لایه نارنجی رنگ همان واکس است که تو رفتگی های ناشی از خراش و دیگر نقص های بدنه را پر می کند و سطحی صاف را بر خودرو ایجاد می نماید، عاملی که سبب براق شدن و زیبا به نظر رسیدن خودرو می شود. قطعا با واکس زدن، خودرویی درخشان و شیک خواهید داشت.

انواع واکس خودرو

  • واکس مایع: واکس مایع یا Liquid Wax ساده ترین نوع واکس برای جلا دادن بدنه خودروست اما به نسبت واکس های نرم و سخت دوام کمتری دارد، به خاطر همین ماندگاری کوتاه، بعد از هر بار شستن ماشین با مواد شوینده از واکس مایع استفاده می شود.
  • واکس نرم: بسیاری از افراد به خاطر راحتی در استفاده، سطح پوشش دهی مناسب از واکس نرم یا Soft Wax استفاده می کنند. ماندگاری این نوع واکس ها از نوع مایع بیشتر است.
  • واکس سخت: این نوع واکس دارای اثر و ماندگاری بیشتری نسبت به انواع دیگر می باشد، به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، واکس سخت یا Hard Wax را می توان هز شش ماه یک بار استفاده نمود. به هنگام استفاده، مراحل واکس زدن باید به درستی رعایت شوند.

زمان مناسب استفاده از واکس خودرو چه وقتی است؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم واکس آخرین چیزی است که باید استفاده شود، بعد از آن که خودرو به خوبی شسته شد و مطمئن شدید گرد و خاک، حشرات و دیگر آلاینده ها بر روی بدنه خودرو وجود ندارند واکس زدن را آغاز کنید.

قبل از شروع واکس زدن چک کنید بدنه خودرو کاملا خشک شده باشد.

واکس زدن خودرو هر چند وقت یکبار لازم است؟

متناسب با میزان استفاده شما از خودرو و مناطق تردد، پاسخ به این سؤال متفاوت خواهد بود اما به طور کلی سالی چهار بار (سه ماه یکبار) پیشنهاد می شود و از طرفی استفاده بیش از یکبار در ماه نیز توصیه نمی شود، استفاده زیاد از واکس خودرو ممکن است به سایش رنگ بدنه ختم شود. می توانید آغاز هر فصل خودرو خود را واکس کاری کنید مخصوصا اگر در مکان هایی زندگی می کنید که بارش زیاد برف و باران یا تابش شدید آفتاب وجود دارد.

توصیه می شود بیش از یک بار در ماه بدنه خودرو را واکس نزنید!

نحوه واکس زدن خودرو

قبل از هرچیز ذکر این نکته ضروری است که زیر نور آفتاب واکس زدن را آغاز نکنید، بهترین مکان برای واکس زدن خودرو داخل پارکینگ، محل های سربسته یا در سایه است.

در قدم اول خودرو را به خوبی بشویید، سپس از آن را به خوبی خشک نمایید، پس از خشک شدن، واکس را به صورت لایه هایی نازک روی بدنه ماشین قرار دهید و  آن را پخش کنید. بهتر است برای مالیدن واکس از پارچه ای نرم یا پد های اپلیکیتور استفاده نمایید و پارچه آغشته به واکس را به صورت دایره ای بر روی بدنه ماشین بکشید.

دقت داشته باشید که با واکس زدنِ بیشتر، بدنه زیباتری را نخواهید دید برعکس با ایجاد لایه ای ضخیم، پاک کردن واکس سخت تر خواهد شد و احتمال کدر شدن سطح بدنه وجود خواهد داشت.

پس از این که یک قسمت خودرو را به خوبی واکس زدید به سراغ قسمت دیگری بروید، شیشه ها تنها قسمتی هستند که به واکس نیازی ندارند. زمانی که چند دقیقه از واکس زدن گذشت و احساس کردید رنگ واکس مات شده، زمان پاک کردن فرا رسیده است. علاوه بر این که با گذشت زمان واکس سخت تر پاک می شود، شرایط آب و هوایی هم بر سرعت پاک شدن واکس اثرگذارند بنابراین توصیه می شود در زمستان دیرتر و در روز های گرم زودتر واکس را پاک کنید. برای پاک کردن واکس از حوله های میکروفیبر استفاده نمایید چراکه به نسبت حوله های معمولی قدرت جذب بالاتری دارند، نرم هستند، گرد و غبار را می زدایند و پس از پاک کردن واکس ردی از خود به جای نمی گذارند.

بعد از اینکه همه قسمت های خودرو را به خوبی واکس زده و پاک کردید، این بار از پنبه استفاده کنید و مجددا کل ماشین را به خوبی تمیز نمایید تا اثری از واکس به جا نماند و نتیجه همانی شود که انتظارش را داشتید.

در خودروی های مشکی یا تیره دقت کنید که واکس و شوینده های حاوی مواد ساینده استفاده نشود. شوینده های خانگی و صابون هایی که مختص شستن ظرف و یا لباس هستند دارای خاصیت سایندگی هستند.

تفاوت واکس خودرو و پولیش

واکس با پولیش فرق دارد، زمانی که خودرو را واکس می زنند لایه ای بر روی بدنه افزوده می شود اما به هنگام پولیش کرن بدنه، لایه ای از رنگ برداشته می شود تا خط و خش و خراش های موجود روی سطح از بین بروند. درواقع پولیش ساینده است اما واکس لایه ای را می افزاید تا ضمن براق به نظر رسیدن خودرو در برابر عوامل محیطی هم محفوظ بماند و هم مانعی باشد در برابر اکسایش و زنگ زدگی بدنه خودرو. این را هم بگوییم که می توانید قبل از شروع به واکس کاری، خودرو را پولیش کنید آنگاه شاهد نتیجه بهتری خواهید بود اما به طور کلی با واکس مداوم خودرو، تا مدت ها از پولیش کردن راحت خواهید بود.

اغلب پس از رنگ کردن ماشین از پولیش و واکس استفاده می شود تا درخشندگی رنگ جدید حفظ شود.

آلاینده های هوا، نور خورشید، باران، فضولات پرندگان، حشرات ریز و درشت در کنار تصادفات و ضربه های وارده به خودرو دست به دست هم داده اند تا فرسایش رنگ خودرو امری طبیعی و متداول باشد. با استفاده از واکس، خودرویی براق و تمیز را به خود هدیه خواهید داد.

در انتها شما با هر آنچه که نیاز هست در رابطه با واکس خودرو بدانید آشنا شدید

منبع(ها): Googlewashos

3.5 2 votes
امتیازدهی به مقاله

نظرات کاربران
-->