راهنمای خرید لاستیک خودرو

راهنمای خرید لاستیک خودرو

بهرام خودرو: برای خرید لاستیک خودرو کافیست به فروشگاه لاستیک بروید و به راحتی تایر مورد نظر را خریداری کنید؛ نکته ای که در این میان می تواند امری سخت و گیج کننده باشد، انتخاب لاستیک مناسب بر اساس نیازها و ویژگی های خودروی شماست، از آنجاییکه لاستیک خودرو معمولاً باید هر سه یا چهار سال تعویض شود، اطمینان از انتخاب لاستیک مناسب خودرو امری ضروری خواهد بود.

لاستیک خودرو ها بر اساس فصل به سه دسته کلی تقسیم می شوند: چهار فصل، تابستانی و زمستانی. اغلب مردم لاستیکهای چهار فصل خریداری می کنند چون این روش آسانتر و ارزانتر از خرید و نگهداری دو دست تایر یکی برای تابستان و دیگری برای زمستان است. لاستیک های چهار فصل دارای عملکرد کلی مناسب و خوبی هستند اما به هیچ وجه نمی توان آنها را از همه نظر کامل دانست.

لاستیکهای تابستانی عملکرد بسیار خوبی در هندلینگ و ترمز بر روی سطوح خشک و مرطوب دارند، اما کشش مناسبی بر روی برف و جاده های لغزنده ندارند. بر خلاف آن لاستیک های زمستانی کشش بسیار بالایی بر روی برف و یخ از خود نشان می دهند اما قابلیت خوبی به هنگام ترمز بر روی سطوح خشک از خود ارائه نمی دهند، بنابراین نمی توان گفت کدام لاستیک تمامی شرایط مناسب را دارا می باشد، از این رو برای انتخاب بهینه لاستیک خودرو به ارائه نکاتی در ادامه خواهیم پرداخت.

مشخصات لاستیک خودرو

با استفاده از اطلاعات درج شده در دفترچه راهنمای خودرو یا پلاکارد کوچک نصب شده کنار رکاب درب راننده می توان سایز توصیه شده و مشخصات لاستیک خودرو خود را بدست آورید که چیزی شبیه به این خواهد بود:

عدد اول از سمت چپ بعد از حرف P بیانگر پهنای سطح مقطع لاستیک (سطحی که با زمین در تماس است) به میلی متر می باشد. عدد دوم بعد از علامت اسلش ( / ) بیانگر نسبت ارتفاع جانبی لاستیک به پهنایش به درصد می باشد؛ برای مثال در این نمونه، این نسبت 60 درصد می باشد. هر چقدر این نسبت کوچکتر باشد، لاستیک از روبرو پهن تر و از کنار باریکتر خواهد بود. حرف R مخفف کلمه Radius (شعاع) و عدد بعد از آن بیانگر شعاع بیرونی لاستیک به اینچ می باشد.

قسمت دوم متشکل از یک عدد (94 در اینجا) و یک حرف انگلیسی (حرف T در اینجا) می باشد. این عدد شاخص بار نام دارد و نشان دهنده میزان حداکثر وزن مطمئنی است که توسط هر لاستیک می تواند تحمل شود؛ عدد 94 در اینجا بیانگر 670 کیلوگرم می باشد که برای خودروهای با سایز متوسط بسیار خوب و مناسب خواهد بود. حرف انگلیسی درج شده در قسمت دوم کد، بیانگر پارامتر نرخ سرعت بیشینه سرعتی است که لاستیک ها در هنگام تحمل بیشینه وزن تعریف شده در شاخص بار می توانند تحمل کنند، تجاوز از این سرعت می تواند خطر آفرین باشد.

لاستیکهای چهارفصل معمولی اغلب دارای نرخ سرعت S به معنی 180 کیلومتر در ساعت یا T به مفهوم 190 کیلومتر در ساعت هستند. پارامترهای دیگر نرخ سرعت عبارتند از:

  • 160 کیلومتر در ساعت Q (لاستیک های زمستانی)
  • 210 کیلومتر در ساعت H
  • 240 کیلومتر در ساعت V
  • بیش از 240 کیلومتر در ساعت ZR
  • 270 کیلومتر در ساعت W
  • 300 کیلومتر در ساعت Y

از جمله اعداد و علائمی که در مشخصات لاستیک خودرو ثبت شده است می توان به چند مورد اشاره کرد:

درجه آج لاستیک (Treadwear): عددی الزامی برای تولید کنندگان که باید بر روی لاستیکها درج شود و نشان دهنده میزان پوشش و مقاومت آج لاستیکها می باشد البته هر تولیدکننده استاندارد خود را دارد و سازمان مستقلی بر روی آن نظارت ندارد، برای مثال درجه 300 بر روی لاستیک می تواند بیانگر این باشد که این لاستیک دارای پوشش آجی سه برابر لاستیک با درجه 100 می باشد.

پارامتر چسبندگی و درجه حرارت (Traction and Temperature): پارامتر Traction نشان دهنده میزان چسبندگیلاستیک ماشین بر روی سطوح مرطوب و مقاومت در برابر دما است، برای پارامتر چسبندگی یا کشش A بهترین و C ضعیفترین مقدار و در مورد Temperature یا مقاومت حرارتی هم محدوده مقادیر از بالاترین کیفیت AA تا C متغیر است.

تاریخ تولید (Manufacture Date): همانطور که از نامش مشخص است تاریخ تولید لاستیک را نشان می دهد. این تاریخ با یک عدد چهار رقمی مشخص می شود که دو رقم اول از سمت چپ بیانگر هفته و دورقم بعد نشان دهنده سال تولید می باشند. برای مثال عدد 2315، نشان دهنده تولید لاستیک در هفته بیست و سوم سال 2015 می باشد.

حتماً در هنگام خرید لاستیک خودرو، توجه داشته باشید که از تاریخ تولید بیش از 2 سال نگذشته باشد

مناسبترین مشخصات لاستیک خودرو برای شما کدام است؟

اکثر فروشندگان لاستیک خودرو به شما لیست کاملی از تمام تایرهای موجود را باتوجه سایز مورد نظر شما را ارائه می دهند اما در بسیاری از موارد، پارامتر نرخ سرعت در انتخاب لاستیک، نقش مهم تر و تعیین کننده تری نسبت به دیگر پارامترها دارد، آنچه در ادامه بیان می شود می تواند شما را در شناسایی لاستیک مناسب خودرو یاری دهد.

 

لاستیکهای چهار فصل معمولی دارای رتبه سرعت S و T که برای شرایط آب و هوایی مختلف و مسافت های طولانی گزینه مناسبی هستند. این نوع لاستیکها می توانند برای خودروهای سواری و خودروهای شاسی بلند (SUV) مناسب باشند.

لاستیکهای چهار فصل سفارشی با نرخ سرعت H و V بر روی تعداد زیادی از خودروهای جدید، به ویژه آنهایی که دارای سیستم چرخ های به روز شده هستند نصب شده اند. به لحاظ کارایی، از لاستیکهای نوع S و T بهتر هستند اما به اندازه آنها برای مدت طولانی دوام ندارند.

لاستیکهای چهار فصل اسپورت و لاستیکهای تابستانی معمولاً با پارامترهای سرعت Y، W و ZR همراه با خودروهای اسپرت و سدان های سفارشی عرضه می شوند. تنها نکته مهمی که لازم است به آن اشاره کنیم این است که در لاستیکهای تابستانی هیچ تمهیداتی برای حرکت بر روی برف و گل و لای در نظر گرفته نشده است.

لاستیکهای چهار فصل چند منظوره که معمولا در کامیونت ها، کامیونها و وانت ها استفاده می شوند، اغلب در سایزهای بزرگ ارائه شده و مشخصاً به منظور حمل بار، بکسل کردن و همچنین استفاده در خودروهای SUV طراحی شده اند. این لاستیکها برای حرکت بر روی انواع سطوح خاکی طراحی شده اند، عمدتاً دارای سطحی زبر و خشن هستند تا توان حرکت در مسیرهای خارج از جاده و آفرود (Off-Road) را داشته باشند. برای تشخیص این نوع لاستیکها، می توانید حروف (A/T) را در کنار نام مدل بر روی لاستیک مشاهده نمایید.

لاستیکهای زمستانی را به راحتی با مشاهده نماد برف که بر روی لبه بیرونی لاستیک درج شده است می توانید تشخیص دهید، سطح لاستیک علاوه بر ظاهر لاستیک های چهار فصل، دارای شکاف های متعددی است که آن را به راحتی قابل تشخیص می سازد.

در ضمن نوع دیگری از لاستیک های زمستانی مقاوم در برابر سر خوردن روی سطوح بسیار لغزنده وجود دارند که دارای زائده های فلزی هستند و به لاستیک های یخ شکن نیز شهرت دارند.

 

 

 

مطالعات نشان می دهد، اغلب افراد وقتی زمان تعویض لاستیکها فرا می رسد،اگر از ابتدا خودروی صفر داشته اند دقیقا همان نوع لاستیکی را می خرند که از قبل بر رویاتومبیل نصب بوده و اگر خودرو قدیمی تری داشته باشند، تمایل بیشتری به تغییر مدل و نوع لاستیک بر اساس عملکرد یا قیمت پیدا می کنند. اگر شما به دنبال تغییر نوع لاستیکهای خود هستید ابتدا باید پارامترهای مختلفی که بر روی لاستیکها درج شده اند را مورد بررسی قرار دهید، مخصوصاْ زمانی که به دنبال لاستیک چهارفصل و با دوام می گردید.

اکثر کارخانجات تولید لاستیک و فروشگاه های توزیع لاستیک، دارای وب سایت رسمی بوده و شما می توانید به راحتی نسبت به انتخاب دقیق و کارشناسی شده اقدام نمایید.


فاکتورهای تعیین کننده در انتخاب لاستیک مناسب علاوه بر مشخصات فنی و قیمت می تواند شامل کیفیت یا به زبان ساده تر میزان تکنولوژی به کار رفته در تولید لاستیک نیز باشد. کارخانجات تولید لاستیک در رقابتی تنگاتنگ و استفاده از تکنولوژی های برتر همواره می کوشند تا از یکدیگر پیشی بگیرند از این رو در هنگام خرید در مورد تکنولوژی ساخت لاستیک مورد نظر بسیار کنجکاو باشید.

در انتها شما با هر آنچه که برای خرید لاستیک خودرو نیاز هست بدانید آشنا شدید

منبع(ها): Google | uniroyaltires consumerreports

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله

نظرات کاربران
-->